ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ

IMG_20200415_213741_856.jpg
logo_danai copy 2.png
line.png
line.png

Αλπακάς(νεάργυρος)

Είναι ένα μέταλλο που προέρχεται από κράμα χαλκού,  νικελίου και ψευδάργυρου. Έχει ασημένιο χρώμα, δεν διαβρώνεται, δεν καταστρέφεται και αντέχει στον χρόνο.

Ορείχαλκος

Είναι ένα μέταλλο που προέρχεται από κράμα χαλκού και ψευδάργυρου. Έχει ικανοποιητική αντοχή στην οξείδωση και στην διάβρωση.

Χαλκός

Μέταλλο με κύριο χαρακτηριστικό ερυθρό χρώμα (μπρονζέ) και μεταλλική λάμψη.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ

Για να μπορέσετε να διατηρήσετε τα κοσμήματα σας περισσότερο χρόνο χωρίς να οξειδώνονται λόγω του ατμοσφαιρικού αέρα και του PH του δέρματος σας συστήνουμε να ακολουθείτε τα εξής βήματα πριν τα φορέσετε:

- Αποφεύγετε να πλένετε τα χέρια σας αφού τα φορέσετε.

- Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε  κρέμες, καλλυντικά, και γενικά προϊόντα καλλωπισμού όπως αρώματα, φαρμακευτικά προϊόντα  και προϊόντα styling μαλλιών πριν τα φορέσετε.

- Να τα φυλάσετε σε ειδικές θήκες ἠ σε σακουλάκι που κλείνει αεροστεγώς

- Τέλος, τα δαχτυλίδια, τα βραχιόλια, και τα κουμπώματα των σκουλαρικιών να τα περνάτε με ένα διάφανο βερνίκι στο σημείο που εφάπτονται  με το δέρμα σας, προς αποφυγή αλλεργιών και εξωτερικού μαυρίσματος.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ

- Ένας απλός και εύκολος τρόπος για να τα καθαρίζουμε όταν οξειδώνονται τα κοσμήματα είναι να τα τρίβουμε με μια μαλακή οδοντόβουρτσα και οδοντόπαστα στα σημεία που θέλουν καθάρισμα.

- Ένας άλλος τρόπος είναι να προσθέσουμε σε λίγο στιμμένο λεμόνι μαγειρική σόδα, τόση ώστε να γίνει μια πάστα. Καλύπτουμε το κόσμημα με την πάστα που φτιάξαμε και τρίβουμε με μια μαλακή οδοντόβουρτσα.